Juelstrup Sø hundeskov

Lige mellem den naturgenoprettede Juelstrup Sø og motorvejen E45 har Naturstyrelsen plantet en ny hundeskov, hvor en del af skoven er plantet som omridset af en hund. Set fra luften ligner skoven det piktogram, som markerer indgangen til Naturstyrelsens 167 hundeskove, hvor hunde kan løbe frit uden snor. Det noget usædvanlige piktogram er 10.000 gange større, end de små skilte på Naturstyrelsens røde pæle.

 

 "Himmelhunden" som den bliver kaldt, er tænkt som en lille gimmick, der skal skabe opmærksomhed omkring, at vi nu har en ny skov, hvor hundene i modsætning til almindelige skove kan løbe frit. Samtidig er det med til at gøre hundeskoven interessant i de tidlige år, hvor træerne ikke er vokset op endnu. Det er sjovt at gå rundt og orientere sig i det, der formentlig er Danmarks største hund, siger skovfoged i Naturstyrelsen Leif Lyngsø, der er projektleder på hundeskoven. 

 

I den 10 hektar store hundeskov er der både store og små lysninger, og der er nyetableret et omfattende stinet på i alt 5 km inden i hundeskoven.

De nye skovplantninger trives og rummer både løvtræer og nåletræer, små holme af blandt andet birk, kirsebær samt blomstrende og frugtbærende skovbryn. Selve "Himmelhunden" er tegnet med stedsegrønne Cyprestræer.

 

Hundeskoven er en del af naturgenopretningen af Juelstrup Sø, der er på vej til at genopstå efter, at den var drænet bort i 1920’erne. Nu fremstår området som rekreativ natur lige uden for Støvring.

Ud over hundeskoven og vandrestien rundt om søen kommer der en løberute, ridestier, primitiv overnatningsplads og en naturbase til skoler og børnehaverne.

Last updated by

IMPORT Naturstyrelsen VD
 

Contact

Address

Nordjyske Motorvej
9530 Støvring

Facilities

  • By / Område

    • Hals

Find routes

Find a route to this destination

From

Transport

  • Coordinates

    Longitude : 9.81041977836474
    Latitude : 56.8913489805376