Københavns Havn: Klassisk københavner-kajak

Københavns Havn: Klassisk københavner-kajak
Distance: 15 km. Kan deles i to etaper. Sværhedsgrad: EPP 2.

Oplev København fra en helt ny side, mens du ror forbi Nyhavn, Operaen, Skuespilhuset, Søfortet Trekroner og Den lille Havfrue.

Sæt bilen ved Kanonbådsvej – enten ved parkeringspladsen på Eik Skaløes Plads eller ved Operaen, hvor der i dagtimerne ofte er pladser at finde mod betaling. Ellers er der pladser ved Arkitektskolen eller Theodor Christensens Plads. Hvis du ankommer i bil, er Prinsessegade lukket, så kør i stedet via Kløvermarksvej/Refshalevej.

 

Kanonbådsvej-Trekroner-Den lille Havfrue:
Ro nordpå ud langs Kanonbådsvej og de gamle kanonbådsskure fra 1813.  Fortsæt langs Nyholm og vend en tur i den store husbådehavn ved Refshaleøen.

Fortsæt langs Refshaleøen mon nord til du kommer til Lynetten og vindmøllerne. Her er det tilladt at fiske hornfisk og torsk. Med fisketegn vel at mærke.

 

Længere nordpå møder du Søfortet Trekroner, der igennem århundreder har beskyttet København mod fjender udefra. Her er ingen indsejling for kajakker.

Se på havfruer
Ro tilbage langs Langelinie og erhvervshavnen, der også er forbudt område for kajakker. Ruten går derfor øst om gule specialafmærkninger midt i havnen (parallelt med Langelinie), men ro dog gennem den lille kanal lige nord for Langelinie Lystbådehavn og ind i bassinet bag selve Langelinie. Her kan du blandt andet se Bjørn Nørgaard ”genmodificerede havfrue”.

 

Bassinet bag Langelinie har i øvrigt god lav kaj med stige, og der er desuden kiosker ved Langelinie.

 

På vej tilbage til udgangspunktet kan du ro forbi en af Danmarks absolut allerstørste turistattraktioner; billedhuggeren Edvard Eriksens Den lille Havfrue.

 

Christianshavns Kanal-Nyhavn-Operaen
Ro ud langs Holmen og ind i Christianshavns Kanal langs gaderne Overgaden Oven Vandet og Overgaden Neden Vandet.

 

Fortsæt langs Applebys Plads til du igen kommer ud i havneområdet og kan se Langebro på din venstre side. Tag evt. en tur over forbi Det Kgl. Biblioteks tilbygning fra 1999; Den Sorte Diamant. Her er det faktisk muligt at se sit spejlbillede i den sorte marmor.

Fortsæt ind langs Slotsholmen, hvor du passerer Christiansborg og broerne; Stormbroen og Marmorbroen. Turen går herefter langs Gl. Strand til Højbro Plads og Højbroen, hvor skulpturen Agnete og Havmanden befinder sig under vandet.

 

Søjledans under skuespilhuset
Fortsæt langs kanalen med Holmens Kirke på den ene side og Børsen på den anden til du igen kommer ud i havnebassinet. Ro nordpå langs Havnegade og tag en afstikker ind i Nyhavn, hvor der specielt om sommeren er rigeligt med publikum.

 

Publikum møder du muligvis også ved det nye Skuespilhus, som det faktisk er muligt at ro ind under! Endelig afslutter du turen ved Operaen og udsigten til Amalienborg og Marmorkirken.

 

Faciliteter
P-pladser:
Eik Skaløes Plads
Operaen
Theodor Christensens Plads
Arkitektskolen

 

Toiletter:
Danhostel ved Langebro.

 

Spisesteder:
Kiosk ved Langelinie
Mykayaks kajakcafé, Chr. Brygge 27, ved Langebro.

Kajakudlejning:
Mykayak http://www.mykayak.dk/

Seværdigheder
Kanonbådsskurene
Søfortet Trekroner
Bjørn Nørgaards ”genmodificerede havfrue”
Den lille Havfrue
Den Sorte Diamant
Agnete og Havmanden, skulptur
Det nye skuespilhus
Operaen

 

Adgangsforhold
Ingen indsejling ved Søfortet Trekroner og i erhvervshavnen.

Links
Læs mere om sejlads i Københavns Havn: http://www.byoghavn.dk/da-DK/Sejlinfo/InformationForLystsejlere.aspx

Last updated by

IMPORT Naturstyrelsen VD
 

Contact

Address

Larsens Plads
1253 København K

Facilities

  • By / Område

    • Brønshøj

Find routes

Find a route to this destination

From

Transport

  • Coordinates

    Longitude : 12.60028484443
    Latitude : 55.687168963728