©  Photo:

Podcast: Lyden af Tranekær Slot

Kom med ind på Tranekær Slot, som ikke normalt er åbent for offentligheden. Hør grev Christian Ahlefeldt-Laurvig fortælle om slottet og få svaret på, om der er krokodiller i voldgraven...

Tranekær Slot 

I dette afsnit møder vi Greve Christian Ahlefeldt Laurvig, der i dag bor med sin familie på slottet. Lyt til slottets historie og de bedste fortællinger om det pragtfulde bygningsværk. Få historien om en 400 år gammel bortførsel og slottet smukke røde farve.

Tranekær slot er placeret på en 20 meter høj hatbakke

 

Aktivitet Tranekær Slot

Den tidligere Greve Frederik Ahlefeldt-Laurvig (1760-1832) blev også kaldt Generalen, hans store ønske var at skabe et fyrstendømme i Tranekær inspireret fra Tyskland. Da han overtog greveherredømmet i 1781, efter hans fars død, satte han gang i en større modernisering af godset. Derudover dyrkede han også sin store hobby musik og teater – hvorfor man den dag i dag stadig kan finde mange spor af Generalens fyrstendømme i Tranekær.

Mange af bygninger i Tranekærs gadebillede der er opført af Generalen. Du kan gå på jagt efter dem i byen og læse mere om dem nedenfor.

  • De to stalde nedenfor slottet. Den til venstre (Fra hovedvejen) var tidligere Generalens theaterbygning. Den til højre var herskabsstald til grevefamiliens heste og billiardstue. Hestebåsene kan stadig opleves den dag i dag, når man spiser på restauranten.
  • Det gule bindingsværkshus “Lygten” fik Generalen bygget til hans pensionerede tjener.
  • Generalens sukkerfabrik blev bygget som en del af godsets modernisering.
  • Tranekær kirke fik som alle andre kirker på øen en omfattende renovering, under Generalens tid.
  • Derudover stod generalen også bag Gæstgivergården, Musikanthusene, Tranekær gamle realskole, Kruhøffers hus

Læs mere om Tranekær Slot her