©  Photo:

Walking Routes: Skovsgaard

Skovsgaard Gods rummer et hav af rundture og vandrestrækninger – der giver rig mulighed for at kombinere flere af turene. Gå på opdagelse i forskellige landskabstyper med landbrugsjord, skov og enge, hvor dyrene går frit og græsser.

Det kan du opleve…

Skovsgaard Gods ejes i dag af Danmarks Naturfond. Den tidligere ejer Frøken Ellen Fuglede testamenterede nemlig godset samt dets 389 hektar land til Danmarks Naturfredningsforening og det er sidenhen blevet overtaget af Danmarks Naturfond. For Ellen Fuglede var det vigtigt, at naturen omkring godset forblev, da det var hendes kæreste eje. Derfor er hele ejendommen landskabsfredet.  

Vælge mellem 6 forskellige gåture

Skovlandskab (2,5 km) – Stierne ved Konabbe Skov

Konabbe Skov gemmer på stejle hatbakker, helleristningesten og oldtidsgravpladser.

Landbrugslandskab (2 km) – Stierne ved Agerløkke

Lær mere om økologisk landbrug. Her kommer du forbi mange vandhuller, levende hegn og naturstriber, der giver levesteder til nyttedyr som edderkopper og mariehøns.

Englandskab (3 km) – Stierne ved Påø Enge

På engen nyder både heste og køer det saftige græs. Tag turen over den lille gangbro på engen, så du ikke får våde fødder.

Middelalderturen (2 km) – Stierne ved Voldstedet og Skovsgaard Mølle

Ved det store vandhul finder man et middelalderligt voldsted, der har været tilflugtssted, hvor man har kunne holde angribende fjender på afstand. Den første mølle på ”Møllebjerget” blev bygget i 1600-tallet, den du ser i dag, er den 3. og er opført i 1904.

Det spiselige Landskab (2,5 km) – Stierne ved Nørreløkke

Gå på opdagelse i Skovsgaards køkkenhave og nyd turen over grøntsagsmarkerne – måske du her kan finde inspiration til dit næste måltid.

Skovlandskab (1,5 km ) – Hennetved Haver

Få kilometer fra herregården Skovsgaard finder du Hennetved Haver, der også hører til godsets arealer.

Vil du have en rejseven med på tur?

Tredje akt af BaggaardTeatrets usynlige teater ’Mod Strømmen’ foregår gennem Skovsgaards smukke landskab. Her er H.C. Ørsted din rejseven og tager dig med på vandretur i Rudkøbing, Tranekær, Bagenkop samt Skovsgaard, hvor Ellen Fuglede giver ham selskab på turen i sidste akt.

Er du mere nysgerrig, kan du downloade foldere og kort nederst på denne side.

 

Digital synliggørelse af langelandske ruter er støttet af Friluftsrådet med udlodningsmidler til friluftsliv.